torsdag 15. april 2010


Den nest-beste filmen jeg har sett er Avatar. Grunnen til dette er min sjele interessa av sjeldene, store og vakre natur scener som denne filmen er spekket med. Detaljer, skygger, horisonter og klipping som får pulsen til å banke hardere enn den går i loppekassa. Spennings kurver som får raseriet og sinnet i blodet til å boble og ekspandere. Det mest fasinerende er hvordan filmen gir deg en ro og nokk en gang good guy bad guy følelse og de gode vinner som allid, men denne gangern på håret. Det er godt for filemen, men det er ikke allt som går etter planen og det er noe av det som spiser opp filmen, men på grunn av flere års arbeid med filmen, vil jeg forby dere fra å laste den ned fra web, om du vil se den må du gå ut å kjøpe den. Alt formange medier går tapt på grunn av kriminell virksomhet som blir godtatt i dagens miljø og som gjør at både musikk og film industrien har dalt i bredt utvalg og færre og mindre aktører kommer frem i lyset, og konkurransen hardere å holde følge med.

Noe av moralen i filmen går ut på at vi må ta vare på våre natur resurser og tenke mindre på pengene vi har muligheten til å tjene med de maktene vi som i land har oven for mul land og andre fattige og mindre vitende sør liggende land som sitter på verdifulle naturresurrser
norden har goder av å få ut av landet på den billigste mulige måte. det skjer i dag og det har skjedd før. men ikke alle vet at det er sånn, men sånn er det, og det kan være noe du tenker påneste gang du kjøper en topp eller lignende til lattarlig billige priser som så langt nede som i 30 kroner, tenk hvordan det er mulig, ikke allt blir billig i masse produksjonn om du ikke har billie arbeidere og detaljer ingen film før kan match, ingen fantasi eller animasjons likehet med de menneskelige egenskapene vi finner i mennesket. slik detal og evne til å føre sjel og normer og leveregler inn i en godt over 70% animert film, med smil, blikk som sjalusi hat og anntydninger til kjærlighet i et av de animerte fjesene til avatarene. kreativiteten til dyre-designet er fantastisk og hvert dyr henger sammen i en utvikling det er mulig for meg som seer å spotte gjennom filmen, frempek som er bedre en i boka, og slutt en kunne drømme om. dere lurer sikkert på hvilken film jeg har på 1.plass hvorfor den ligger over Avatar er fordi "Så som i himmelen" traff meg hardere i hjertet og fikk meg til å le og gråte på vegne av dyktige, dyktige svenske skuespillere og medfølelse over sorg og fortvilelse jeg ikke før har følt i filmatiserings verden før jeg så "Så som i himmelen"

Les mer om Avatar og "Så som i himmelen".

1. Avatar


tirsdag 13. april 2010

Nord korea - En annen hverden

Jeg hadde en fremføring på skolen om Nord Korea om hvordan landet er og hvordan landet har blitt som det er blitt og litt om hvordan befolkningen takler situasjonen den dag i dag.
Legger ut Prezi illustrasjonen min og en del tillegs klipp fra you tube for å vise dere litt mer om hverdagen til folket i Nord Korea.



ironisk dokumentar på innsiden av Nord Korea Turist fasaden til Nord Korea er interessang etter som det er den eneste dagen det er så mange folkt som hyller samme person i mot sin vilje, noen gleder seg over ledelsen mens andre flykter for livet.

Her får vi se hvordan noen har kommet seg over lande grensene både til Kina og Sør-korea for jobb eller et nytt liv (ABC Australia)

Grei billed slide som forteller om volden til det millitære styret og hvordan folket har kjempet i mot styrerene gang på gang uten mye lykke.

På innsiden av fasaden er det spioner for både politiet, folket, tv sendinger og
sør-koreanske beboere og folket er redde (ABC Australia)

Tenk om vi hadde hyllet Jens Stoltenberg på samme måte... det hadde vært noe det.

Verden var redd Nord korea skulle produsere atom raketter 2008 klarer de det! Sammen med japan er verden i tvil på slike krefter i Nord Koreanske hender.

Om Norge hadde vært like stolt over krigføring ville jeg flyttet... Her sendes Nord Koreas første vellykkede atomrakett oppskyting på deres fremste nyhets kanal.

60 minutes, undrer over Nord Koreas menneskelige robotikk

fredag 9. april 2010

Nyhets bilde

Forrige uke skulle vi leie oss et kamera og ta bilder som kunne passe en nyhetssak jeg tok masse bilder men endte opp med disse som de "bestkvalifiserte"

Dette bildet kunne ha vært en nyhetssak på "Eldre mennesker kler seg best" eller noe i duren "Tiggere langs sandvikas gater tjener mer enn ... på en dag" bla bla bal..


Dette bildet kan være med på en sak som "Svein Svendsen stryker flest elever" eller "De dyreste kjøre skolene"
eller etter som bildet har en hvit ripe i lakken kan man tenke seg til at "Svein Svensen har flest kollisjoner" bildet er mørkt det har regnet.... bububu dyster stemning...

Trykkerevolusjonen endrer samfunnet


Johan Gutenberg oppfant boktrykkekunsten i 1450 årene. Før dette var det allerede utviklet lignende redskaper i for eksempel Kina, men også i andre østlige land. Dersom man skal se på hvorfor Gutenbergs oppfinnelse ble en suksess og ikke de som kom før han, er man nødt til å ta samfunnsmessige forhold i betraktning.
Boktrykkerkunsten ble en revolusjon. Flere like bøker kunne nå trykkes opp og det fikk mange konsekvenser, for ikke å snakke om at teknikken ble utviklet videre.

I Europa på denne tiden var det bare en liten elite i kirken som kunne lese, men det var også noen utenfor kirken som også hadde tilegnet seg lese og skriveferdigheter. Den første boken som ble trykket var Bibelen. I land der det var lesekyndige tok det lengre tid før boktrykkekunsten fikk fotfeste. Muslimene motsatte seg boktrykkekunsten fordi de ville ikke trykke sine religiøse tekster. Det er dette som sies å være årsaken til at det tok så lang tid før boktrykkekunsten kom til østen.
En viktig følge av denne oppfinnelsen var at kunnskap ble tilgjengelig for mange, og man kunne nedtegne kunnskapen og bygge videre på og utvikle den. Det ble etterhvert mulig å legge frem ulike syn på en sak, og kirken blir ikke lenger den eneste som kan tolke Bibelen og den korrekte måten å leve et religiøst liv på. Boktrykkekunsten er også en utløser av reformasjonen og også filosofi og vitenskap som ble utviklet på 1500 - og 1600 - tallet. I motsetning til før utviklet det seg nå alternative oppfatninger. Trykking av bilder var allerede oppfunnet på 1300 - tallet, men på 1500 - tallet gikk man fra tresnitt over til dyptrykk. Bildene stimulerer til folkelig religiøsitet og på 1600 - og 1700 - tallet blir det utviklet politisk satire og dette fører til en politisk bevisstgjørelse.
De viktigste konsekvensene av boktrykkerkunsten er reformasjonen, store politiske omveltninger og vitenskapelig revolusjon. Reformasjonen var ikke minst en stor økonomisk vinningstid for trykkerne. Det første sentrum for trykking av bøker var Venezia, men det ble senere Amsterdam.
Avisens rolle blir etterhvert mer sentral i samfunnet. Årsaken til dette var at den var billig å trykke og den var en viktig del av den økonomiske aktiviteten.
Opplysningstiden fra 1688 - 1789 (fra den engelske revolusjonen til den franske revolusjonen) var også en direkte reaksjon på at boktrykkekunsten hadde etablert seg i Europa. På denne tiden ble det lagt stor vekt på kritikk av det etablerte og trykksaker ble viktige. Det mest kjente verket fra denne tiden er Encyklopedien (1751 - 1775). Den allmenne offentligheten danner seg, og det blir offentlige foraer der enhver kan diskutere politiske saker. Det dreier seg da først og fremst om kafeer der folk samlet seg og diskuterte nyheter og saker som var på dagsorden. Etterhvert dannet idéen om menneskerettighetene seg og også idéer om fri informasjonsutveksling.

Den offentlige mening vokser etterhvert fram. Publikasjoner begynner å drøfte meningene som blir tatt opp i det offentlige rom. Begrepet "Den offentlige mening" oppsto i 1750 i Frankrike og spredte seg videre i Europa.

Videre utover 1700 - tallet ble trykksaker viktigere. Man begynte å ta i bruk flyveblader og plakater for å nå folket. Avisene ble den viktigste måten å skaffe seg informasjon på i de store byene. I Antwerpen i Nedeland i 1605 ble det utgitt en publikasjon som ga ut nyheter om beleiringen av byen. Denne publikasjonen ble etterhvert utgitt ukentlig og er i dag regnet som den første avisen. Gjennom tidene er det innholdet i avisene som har forandret seg mest.
Etter den franske revolusjonen i 1789, var det full ytringsfrihet i Frankrike. Resultatet av dette var at det dukket opp idéer om at folket kunne endre samfunnet hvis de var politisk aktive. Etter det ble trykkefriheten holdt friskt i minne, og man ville ikke gi helt slipp på tanken om den. I løpet av de tre årene etter den franske revolusjonen var trykkefriheten relativt lik det den er i dag, og pressen hadde tilnærmingsvis samme rolle som det den har i dag. Pressens rolle var spesielt viktig på en tid der mennesker hadde rettigheter og hovedoppgavene gikk ut på å: informere, annonsere, kritisere maktapparatet og ikke minst hadde pressen en viss politisk makt.

Kilder: MedieMøter 2 (Sammendrag fra et av bokens kapitler)